اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی

قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی

قانون اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی که در سال ۱۳۹۸به تصویب مجلس شورای اسلامی ایران رسید به لحاظ ویژگی و اهمیت شبیه یک انقلاب بود که سرنوشت بخش عظیمی از جامعه شهروندی ایران و اتباع غیر ایرانی را به شکل اساسی دستخوش تغییرات مثبت نمود و در عرصه های حقوقی، بین المللی و عدالت جنسیتی نیزگام ارزشمند و شایسته ای در تساوی حقوق شهروندی نسبت به سهم پنجاه درصدی بانوان ایرانی برداشته است.

مقاله هایی که خواندن آن ها خالی از لطف نیست:

تعیین تکلیف فرزند طلاق

تابعیت بر تایعیت پدر

اقامت ویژه و تابعیت

مؤسسه حقوقی آریانا که ارائه دهنده خدمات مشاوره ، قبول وکالت و خدمات حقوقی و دارای تیم زبده و باتجربه کارشناسی و تخصصی در زمینه خدمات سجلی و احوال شخصیه می باشد و در این حوزه از معلومات لازم و تجارب کافی و ارزنده ای برخوردار است که با استفاده از اجازه و فرصت بدست آمده قانونی، آمادگی و توانمندی هرنوع خدمات درخواستی در این خصوص را دارد.

در این راستا برطبق قانون و آئین نامه که در۲ میزان(مهر/میزان ۱۳۹۸) در مجلس شورای اسلامی نهایی شد و در ۱۶میزان(مهر/میزان ۱۳۹۸) از سوی رییس‌جمهور ایران لازم‌الاجرا شد، تابعیت به فرزندان مادر ایرانی بدین نحو است که اگر زن ایرانی با مردی غیر ایرانی ازدواج کند و فرزند زیر ۱۸ سال داشته باشد، می تواند درخواست تابعیت برای فرزندش را داشته باشد و اگر فردی از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی متولد شده باشد و همچنین سنش بالای ۱۸ سال باشد میتواند تقاضای تابعیت برای فرزندش را داشته باشد و حتی فوت پدر، مادر و فرزند هم نمی تواند از گرفتن تابعیت جلوگیری کند.

در مواردی هم که فرزند زیر ۱۸ سال باشد و مادر ایرانی فوت کند هم باتوجه به مستندات معتبر طبق تحقیقات دادستانی شهرستان محل اقامت درخواست مورد نظر به استانداری ارائه می گردد.

اخذ پروانه ی اقامت برای پدر غیر ایرانی در صورتیکه دارای مشکل امنیتی نباشد و تابعیت ایرانی فرزندش تائید شده باشد میتواند براساس مقررات و قوانین مربوطه درخواست تابعیت را به مرحله اجرا بگذارد.

تمامی موارد تابعیت که در بالا بصورت خلاصه به آن اشاره شد در صورتی قابل اجراست که:

زن ایرانی و مرد غیر ایرانی ازدواج شرعی داشته باشند و این ازدواج (ثبت شده یا نشده) باشد قابل قبول است به همراه عقدنامه رسمی یا سندی که مبنی بر نکاح این دو باشد.

ملاک ایرانی بودن مادر ، اسناد سجلی او میباشد.

فسخ نکاح یا حکم قطعی طلاق نمی تواند مانعی برای رسیدگی به درخواست تابعیت ایرانی برای فرزندان حاصل از ازدواج باشد.

صحت ازدواج مادر ایرانی با مرد غیر ایرانی و تعلق فرزند به مادر توسط استانداری و ارائه مدارک و اسناد مربوطه به عهده ی متقاضی میباشد. بدین ترتیب که متقاضیان مدارک و اسناد را تحویل می دهند و اصالت هویتشان توسط استانداری شهرستان مربوطه می باشد.

متقاضیان خارج از کشور حسب درخواست تابعیت و تشکیل پرونده می بایست به نمایندگی سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل سکونت مادر ایرانی مراجعه کنند.

حال این سوال مطرح است که افراد متقاضی باید به کجا درخواست بدهند؟

مطابق ماده ۹ آیین‌نامه-متقاضی موظف است درخواست کتبی یا الکترونیکی خود را با اطلاعات کامل و ارائه‌ی مستندات به استانداری محل تولد یا اقامت مادر ایرانی فرزند ارائه نماید.

مطابق -تبصره ۱ ماده ۴- اگر فرزند حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد غیر ایرانی بالای ۱۸ سال باشد و شناسنامه نگرفته باشد و صاحب فرزند شده باشد،‌ فوت او مانع درخواست شناسنامه برای فرزند اونمی‌شود زیرا نوه‌ی یک زن ایرانی ازدواج کرده با مرد خارجی نیز با ارائه‌ی مستندات لازمه حق درخواست شناسنامه دارد.

بر اساس -تبصره‌ی ماده‌ی ۵ – ملاک تعلق فرزند به مادر ایرانی در مورد فرزندان متولد شده از زن ایرانی و مرد خارجی در خارج از ایران ، ثبت رسمی ازدواج پدر و مادرشان مطابق مقررات کشور محل تنظیم سند و رعایت قوانین و مقررات احوال شخصیه‌ی ایرانیان است.

مطابق تبصره‌ی ماده‌ی ۶- طلاق و فسخ نکاح و هر عملی که موجب مفارقت با زن ایرانی بشود باعث لغو شدن پروانه‌ی اقامت مرد غیرایرانی می‌شود.

در آخر هم باید اضافه کرد که برای تأیید تابعیت ، وزارت اطلاعات و سازمان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران میبایست اعلام نظر کنند و اگر یکی از این دو ارگان نظر مخالف داشته باشد:

مطابق -ماده‌ی ۷ -آیین‌نامه ، مخالفت هر کدام از این دو نهاد موجب عدم موافقت با دریافت شناسنامه می‌شود ومخالفت از طریق استانداری‌ها (در ایران) و نمایندگی جمهوری‌ اسلامی (در خارج از ایران) به فرد متقاضی اعلام می‌شود. فرد متقاضی ظرف مدت ۳ ماه بعد از اعلام نظر منفی این نهادها، وقت اعتراض دارد و نهادهای امنیتی وظیفه دارند در صورت اعتراض پرونده را دوباره به جریان بیندازند تا پرونده مربوطه مجدد مورد بررسی قرار گیرد.

طبق ماده ۲۱- از زمان تائید تابعیت ایرانی، فرزند موضوع قانون ، پس از طی روند مقرر شده در آئین نامه مربوطه از حقوق و تکالیف تبعه ایرانی برخوردار می شود.

طبق ماده ۲۲- در صورت احراز تقلب یا رفتارهای غیر قانونی شخص در ارائه ادله و مستندات مورد نیاز و درخواستی، استانداری بر اساس قوانین حاکم (بر رفتار غیر قانونی شخص مرتکب)او را مجازات می کند و در صورتیکه اعلام تابعیت(فرزند تحت تابعیت) بوسیله مادر ایرانی با مرد غیر ایرانی ، بر اساس بررسی های لازم در اسناد و مستندات نامعتبر و خلاف واقع باشد با تصمیم استانداری ملغی اعلام میشود.
 امین پناهی
باسلام خسته ناشی به شما عزیزان کارشناش بند ۱۰ سال هست تشکیل پرونده دادم سال ۴۰۲ تموم مراحل را انجام دادم اثر انگشت پدر مادر و خودم وصلاحیتم پزیروفته شد و قبول شدم بنده خواهر زاده شهیدم نیروی انتظامی هستم و برادر جانباز مدافع حرم هستم و مسر رزمنده دفاع مقدس هم هستم تمام کارم تموم شدن و اداره اتباع سنک جلوی کارم گزش وقت میخواستم برم برای صدرو شناسنامه برم ولی اداره اتباع گفت باید بری ترک تابیعیت بیاری از کجا بیارم طالبا به افقانستان حکومت میکنه کسی این گروی ترورستی رو به رسمیت نمیشناسه من باید چکار کنم عزیزانم از کجا ترک تابیعیت بیارم خودشان گفتن تر تابیعت دیگه نمیخواد شما اینجا بدنیا امدین لقو شده این قانون دل شکستم بخدا اومیدی دیگه برای زنده بودن ندارم اسطلام هایم همه امدن نه مشکل امنیتی دارم ونه مشکل کیفری بدونه یک سابقه سالمه سالم اینم شماره من 09055403590 خاهشن همکاری کنن عزان کارشناس فک نین منم فرزنده خودتان هستم وسلام علی نگدارتان باشد

پاسخ کارشناس :

سلام. وقت بخیر. دریافت تابعیت پروسی پیچیده ای دارد . لطفا با دفتر تماس بگیرید تا در صورت نیاز برای شما وقتی برای مشاوره و ارائه مدارکتان در نظر بگیرند .  
 وحیدعطایی
سلام من.ودو برادرم با مادر ایرانی مشهد سالها تشکیل پرونده دادایم ما به ایران به دنیا آمدیم خیلی دوست دارم ایران خدمت سربازی برم پس چرا این قدر صدورشناسنامه طول میکشه لطفا پیگیری وبررسی کنید خواهش میکنم باتشکر فراوان 09051929553

پاسخ کارشناس :

سلام. وقت بخیر. چه مدارکی دارین ؟ چند سالتونه ؟ آیا مادر و پدرتون قانونی وارد ایران شدن ؟ مادر و پدر هر دو اتباع هستند یا یکی ایرانی هستن ؟ گواهی ولادت دارین ؟
جهت توضیحات بیشتر لطفا با دفتر موسسه تماس بگیرید : 02153485000 داخلی 206 
 محمد یادگار
سلام خسته نباشید ببخشید من چند سالی هست پرونده تشکیل دادیم ولی هنوز هیچ جوابی به ما نرسیده

پاسخ کارشناس :

سلام. وقت بخیر. چه مدارکی دارین ؟ چند ساله در ایران هستین ؟ چند ساله تشکیل پرونده دادین ؟ لطفا جهت هماهنگی و توضیحات بیشتر با شماره های دفتر تماس بگیرید : 02153485000 داخلی 206 
 اعظم حسینیان
سلام شهریور 98پرونده تشکیل دادم برای پسرم .اون موقع پسرم یکسال ونیمش بود گواهی ولادک ازثبت احوال مرکزی داریم ازدواجمون رسمی وقانونی تمام مدارک کامل ودرست ولی هنوز هیچ خبری نیست هروقت رفتیم ادلره اتباع میگن جواب امنیتی نیومده ..امیدی هست امسال شناسنامه بدن یانه

پاسخ کارشناس :

سلام. وقت بخیر. در صورتی که مدارکتان کامل باشد ( پاسپورت و ... ) برای فرزندان بعد از 18 سالگی میتوانید شناسنامه دریافت کنید . در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با دفتر موسسه تماس بگیرید : 02153485000 
 زهرا عثمانی
سلام علیکم وخسته نباشید من مادرایرانی فرزندانم بالای هجده سال متولد ایران مادرایرانی داردیم در مشهد سالها تشکیل پرونده ام امسال درسال جدید شناسنامه صادر می‌شود شمارا بخدا جواب بدین آیا درسال 1402 شناسنامه صادر می‌شود شمارا بخدا جواب

پاسخ کارشناس :

سلام. بستگی به شرایط شما داره . اینکه بچه ها در هنگام تولد گواهی تولد گرفته بودن یا خیر . مدارک پدر به چه صورت بوده و ... لطفا با دفتر موسسه تماس بگیرین تا وکلای ما شما رو راهنمایی کنند . 02153485000 
اگر اطلاعات یا دیدگاهی در مورد مطالب این صفحه دارید،لطفا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید