روادید خروج و مراجعت
برای ورود به هر کشوری ، ابتدا می بایست اجازه ورود به آن کشور را بصورت قانونی و البته قوانین همان کشور دریافت کرد که عمدتا به سفارتخانه آن کشور بایستی مراجعه کرد.در این راستا ویزا میتواند اولین مدرک قانونی باشد که فرد باید اخذ کند تا در واقع حکم ورود به کشور مورد نظرش را پیدا کند. اخذ ویزا در حقیقت توسط یکی از نمایندگان آن کشور در سفارتخانه به منظور ورود شخص به کشور مقصد انجام می پذیرد و البته هدف از ورود به کشور مقصد هم یکی از مهمترین مواردی است که مورد بررسی قرار داده می شود و برای اینکه ویزا به متقاضی داده شود میبایست حتما پاسپورت یا گذرنامه در مدارکشان داشته باشند و صرفا کارت شناسایی یا شناسنامه مورد قبول نمی باشد و البته این موارد شامل کسانیکه تابعیت آن کشور را ندارند می باشد و بر اساس تابعیت اشخاص ، برای ورود به برخی کشورها نیازی به ویزا ندارند و این مسئله به تفاهم نامه لغو روادید بین برخی کشورها مربوط می شود که در انتها در رابطه با لغو روادید توضیحاتی داده میشود.
به گفته مسئولان اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی در ایران، مهاجرینی که دارای کارت آمایش ۱۲ و ۱۳ و پاسپورت های طرح خانواری هستند میتوانند با اعضای خانواده خود یا به تنهایی به مدت یک ماه از ایران به افغانستان سفر کنند و تا زمان مقرر و معلوم به ایران بازگردند. براساس این طرح دارنگان کارت های آمایش۱۲و۱۳ می توانند از سفارت افغانستان پاسپورتشان را دریافت کنند و اگر موعد ورود افرادی که از ایران به مدت یکماه خارج شدند ،گذشته باشد ، این افراد می بایست جهت ورود به ایران از سفارت ایران در افغانستان ویزا یا روادید اخذ نمایند.
روادید یا ویزا به چند دسته تقسیم میشوند به همین علت است که هدف از ورود به کشور مقصد مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته می شود و حتما یکی از موارد زیر را می بایست تعیین نمود.
نمونه ای از ویزاها وجود دارند مانند ویزای دانشجویی، ویزای توریستی، تجاری ، درمانی ،خانواده، مطبوعاتی، اشتغال، زیارتی و …. که حتما باید از سوی فرد مورد نظر طبق مستنداتش مشخص شود که دقیقا از چه ویزایی میخواهد استفاده کند زیرا اگر روادید دریافت شده از فرد متقاضی با فعالیت مورد نظرش مغایرت نداشته باشد ممکن است در طول سفرش دچار مشکلاتی شود. در زیر اشاره ای به انواع روادید شده است که میتوان بر آن اساس هدف از سفر را با انتخاب موارد موجود برای اخذ روادید مشخص کرد و از مشکلات پیش رو در رابطه با عدم هماهنگی در این خصوص جلوگیری کرد.
۱– روادید تحصیلی یا ویزای دانشجویی : این نوع روادید برای دانش آموزان ، دانشجویان و محققین علوم دینی و طلاب که تصمیم به ادامه تحصیل در ایران را دارند صادر می گردد.
۲– ویزای توریستی یا روادید عبور: این نوع روادید معمولا برای تجار،رانندگان و جهانگردانی که قصد سفر به کشور دیگری از طریق خاک ایران را دارند صادر می گردد.
۳- ویزای تجاری یا روادید سرمایه گذاری: تجار و سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در ایران را دارند، بشرط آنکه سرمایه گذاری شان به تائید سازمان سرمایه گذاری رسیده باشد می بایست از این نوع ویزا استفاده کنند.
۴– روادید درمانی: روادید درمانی مختص بیماران جسمی اتباع خارجی می باشدکه به قصد معالجه به کشور وارد می شوند و حتما می بایست در یکی از مراکز معتبر درمانی پذیرش دریافت کرده باشند.
۵- روادید خانواده: آن دسته از بانوان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج می کنند و ثبت ازدواجشان مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد و یا فرزندان خارجی دارای مادر ایرانی، جهت دریافت تسهیلات و امکانات برای همسر و فرزندان مشترک خارجی آنان می توانند از این نوع ویزا یا روادید استفاده کنند.
۶- روادید مطبوعاتی : خبرنگاران و سایر افراد مطبوعاتی مانند رسانه های دیداری و شنیداری ، روزنامه نگاران ، فیلمسازان ، مستندسازان و دیگر افراد همراه در پروژه شان برای ورود به کشور جهت ساخت پروژه شان حتما باید روادید مطبوعاتی اخذ نمایند.
۷– روادید اشتغال : هر شخص یا تیمی که قصد اشتغال به ایران را دارد مانند کارگران، مهندسین، پزشکان، متخصصان فنی و صنعتی و… روادید اشتغال را حتما باید دریافت کنند تا بتوانند به کار مورد نظر و تخصص خود اشتغال پیدا کنند.
۸– روادید زیارتی : روادید زیارتی مختص زائرین عزیز مسلمانی می باشد که برای زیارت اماکن متبرکه به ایران می آیند.
نمونه ای دیگر از ویزا وجود دارد که به تعداد ورود و خروج فرد بستگی دارد که شامل دونوع می باشد:
الف) single(یکبار ورود) : فرد متقاضی تنها یکبار می تواند وارد کشور مقصد شود و با خروج از آن کشور ، ویزا باطل می گردد.
ب) multiple(مکرر) : فرد متقاضی بهمراه ویزا امکان ورود و خروج به کشور مقصد را تا تاریخ انقضا میتواند داشته باشد.
از دیگر انواع ویزا را میتوان به ویزا از نظر درج در گذرنامه اشاره کرد که:
الف) برچسب: یک برچسب توسط سفارت مربوطه در یکی از صفحات گذرنامه متقاضی الصاق می شود.
ب) مهر : یک مهر دریکی از صفحات گذرنامه به جای برچسب زده می شود و سپس اطلاعات در آن وارد می شود.
ویزا از نظر شرایط ورود و خروج:
الف)بدو ورود : نوعی از ویزا می باشد که هنگام ورود به کشور مقصد برای متقاضی صادر می گردد.
ب) معمولی : نوعی دیگر از ویزا می باشد که قبل از سفر می بایست از سفارتخانه کشور مربوطه اخذ کرد.
لغو روادید:
همانطور که در متن اشاره شد بر اساس تابعیت اشخاص ، برای ورود به برخی از کشورها نیازی به ویزا یا روادید نمی باشد زیرا گاهی بین دو کشور مبدا و مقصد تفاهم نامه ای با عنوان لغو روادید امضا می شود. در اینصورت شهروندان هر دو کشور بدون ویزا می توانند رفت و آمد داشته باشند اما گاهی این تفاهم نامه می تواند بصورت یکطرفه امضا شود بدین معنی ست آن کشوری که لغو روادید انجام داده است ، برای ورود به کشوش میبایست ویزا تهیه کرد اما کشور مقابل نیازی به تهیه ویزا ندارد چون قرارداد روادید یکطرفه لغو گردیده است . برخی از کشورها هم وجود دارند که میتوان بدون ویزا وارد خاک آنجا شد یعنی ورود بدون ویزا برای تمامی شهروندان جهان آزاد می باشد.
زحل
پاسخ کارشناس :
حمید رحمانی
پاسخ کارشناس :
غفور رامش
پاسخ کارشناس :
برای خروج از کشور نیاز به پاسپورت صادر شده از کشور خودتون دارین . پاسپورت خانواری یک مدرک شناساییه که از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران برای خانواده های اتباع صادر شده و با اون نمیتونید از کشور خارج بشین .
اگر پاتسپورت مجزا دارید میتونید از کشور خارج بشین و مشکلی وجود نداره .
امیدوارم جوابتون رو داده باشم . اگرسوال دیگه ای هم دارین در خدمتتون هستیم .
حسن بیات
پاسخ کارشناس :
حبیب الله احمدی
پاسخ کارشناس :
مهرداد حقگویان
پاسخ کارشناس :
اگر کودک یا نوزاد کم سن و سال باشه باید یه همراه هم داشته باشه .
اگر منظورتون از مهر خروج مهر تایید اعتبار \اس\ورته که باید به سفارت کشورشون (برای شما ژا\ن ) مراجعه کنید .
نادیا حکیمی
پاسخ کارشناس :
برای دریافت پاسپورت شخصی باید با مدرک اقامتی ایران و تذکره الکترونیکی خودتون به سفارت مراجعه کنید .
برای دریافت تذکره باید به افغانستان مراجعه کنید . اگر اقوام درجه یک شما در افغانستان باشند میتونند برای شما درخواست بدن و بعد از دریافت برای شما ارسال کنند.
Lida
مجتبی جاویدان
پاسخ کارشناس :
رضا تاجیک
پاسخ کارشناس :
فاطمه غلامی
پاسخ کارشناس :
مهدی
پاسخ کارشناس :
برای اینکه برای کارت هوشمندی که احیانا در آینده بگیرین مشکلی پیش نیاد سری به دفتر کفالت بزنین و اختلاف رو گزارش بدین .
سهراب غلامی
پاسخ کارشناس :
سعید خالقی
پاسخ کارشناس :
حسین رضایی
پاسخ کارشناس :
Hadi
پاسخ کارشناس :
علی
پاسخ کارشناس :
دقت کنین که ممکنه اجازه اقامتی شما بعد از خروج از کشور باطل بشه و تبدیل به اجازه سیاحتی بشه و مجبور باشین هر سه ماه یکبار تمدیدش کنین .
در صورتی که پاسپورت شخصی بگیرین برای خروج از کشور مشکلی نخواهید داشت .